Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tips

U voor mij? Haan, Ds. P.D. den / Nijhof-Schreuder, A
voorraad onbekend
€ 14,95
Mus Magazie No.3 - OOGST - Limited Ed Christelijk magazine voor vrouwen
voorraad onbekend
€ 12,95

OOGST - limited edition no. 3

MUS magazine is een christelijk magazine voor vrouwen. In het magazine is er aandacht voor huis, tuin, keuken en voor vrouwelijkheid.

Meer dan 100 pagina's met onder andere:

Verdiepende artikelen rondom het thema OOGST
Prachtig geïllustreerde kernteksten
Een creatieve DIY
Inspiratiepagina's met leuke tips
En nog veel meer

En de aarde bracht voort grasscheutjes, kruid zaadzaaiende naar zijn aard, en vruchtdragend geboomte, welks zaad daarin was, naar zijn aard. En God zag, dat het goed was. - Genesis 1: 12

voorraad onbekend
€ 10,95

Titel: Op de vlucht voor thuis (5)
Ondertitel: Het leven van Esther John
Serie: Serie Kroongetuigen #5
Auteur: W.B. Kranendonk
Uitgever: De Banier - najaar 2023
Druk: 1e druk
Genre: Theologie / biografieën
Type: Paperback
Bladzijden: 70
Illustraties: Ja z/w
EAN: 9789402908794
NUR: 402-010

> Leesfragment (PDF)

De oorspronkelijke naam van de Pakistaanse christin Esther John (1929–1960) was Qamar Zia. Zij groeide op in een islamitisch gezin. Tijdens haar middelbare schoolopleiding kwam ze in aanraking met de Bijbel. Jarenlang las ze die in het geheim. Daardoor kwam ze tot bekering. Uiteindelijk vluchtte ze voor haar familie omdat die haar wilde uithuwelijken. Na een opleiding aan een Bijbelschool werkte ze als evangeliste onder plattelandsvrouwen. In 1960 werd ze in haar slaap op brute wijze vermoord. Waarschijnlijk door een familielid.

In de serie 'Kroongetuigen' is verschenen:
1. A.B. Goedhart - De dominee van Buchenwald
2. A. Jobse - Sterven is winst
3. Steef Post en Filip Uijl - Volg Mij na
4. A. Jobse - De herder van Guangzhou
5. W.B. Kranendonk - Op de vlucht voor thuis

voorraad onbekend
€ 22,99

Titel: Onder de magnolia
Ondertitel: Roman
Auteur: T.I. Lowe
Vertaling: Roeleke Meijer-Muilwijk
Uitgever: Kokoekencentrum - najaar 2023
Druk: 1e druk
Genre: Romans
Type: Paperback
Bladzijden: 319
Illustraties: Nee
EAN: 9789029734769
NUR: 302

> Leesfragment

'Onder de magnolia' van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina in 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.

Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

T.I. Lowe begon met schrijven toen haar moeder ernstig ziek was. Sindsdien schreef ze bijna twintig feelgoodromans. Met Onder de magnolia is ze een andere richting in geslagen en het resultaat is prachtige roman.

Op aanvraag sturen we u gratis leevragen over dit boek voor bv. een leesclub.

> Recensie Nederlands Dagblad 23-9-2023

voorraad onbekend
€ 24,95
Tim Keller Hansen, Collin
voorraad onbekend
€ 29,99
voorraad onbekend
€ 23,95
Open boek Janse-Pieterman, Abigail
voorraad onbekend
€ 14,90

Titel: Een open boek
Ondertitel: Handreiking rondom openheid
Auteur: Abigaïl Janse-Pieterman
Uitgever: Den Hertog - begin 2023
Druk: 1e druk
Genre: Theologie
Type: Paperback
Bladzijden: 144
Illustraties: Nee
EAN: 9789033132162
NUR: 707 / 700

> Lees hier het artikel in het Reformatorisch Dagblad van 18 maart 2023

Handreiking rondom openheid

Als jij je kwetsbaar opstelt, hoef je je niet groter voor te doen dan je bent. Dat geeft ruimte om over je kwetsbare kanten open het gesprek aan te gaan. Het is belangrijk dat je je emoties en gevoelens durft te voelen en te uiten. Maar wat kan dat soms lastig zijn! Hoe je je hiervan bewuster kunt worden, lees je in dit boek.

Abigaïl Janse behandelt vanuit Bijbels oogpunt heel praktisch en eerlijk allerlei thema's rondom openheid. Hoe kunnen we samen in onze relatie of in ons huwelijk voldoende emotionele verbondenheid ervaren? Hoe kunnen wij binnen ons gezin open praten over seksualiteit, huisgodsdienst, mediagebruik of over onze sterfdag? Hoe ga je om met kinderloosheid? Of met je kind dat worstelt met andersgeaard-zijn? Op welke manier kun je er zijn voor je ernstig zieke vriendin? Zomaar een greep uit de vragen die in dit boek zijn opgenomen.Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met enkele vragen om samen of in groepsverband te bespreken. Daarnaast zijn er in ieder hoofdstuk wat praktische handreikingen opgenomen.

voorraad onbekend
€ 19,90
Levenswijs Vergunst, Ds. A.T.
voorraad onbekend
€ 14,95

Komt DV 13-9-2023 weer binnen!

voorraad onbekend
€ 4,50

Evenals voorgaande jaren hopen we voor het komende jaar (2024) opnieuw een mooie en handige zakagenda aan te bieden. Deze is vanaf D.v. 1 september 2023 leverbaar (dit is vroeger dan voorgaande jaren).

Het is een agenda waarvan de week met de zondag begint en waarin zo'n 60 inhoudsvolle spreuken c.q. gedichtfragmenten opgenomen zijn. De uitvoering en opzet van het binnenwerk zijn grotendeels hetzelfde gebleven als voorgaande jaren.
Evenals vorig jaar is de omslag een harde kaft, wat naar onze mening een verbetering is. De agenda heeft daardoor een nog betere uitstraling.

De zakagenda is evenals voorgaande jaren voorzien van een leeslint, is stevig ingebonden en omvat in totaal 160 pagina's (9 bij 14 cm; iedere week beslaat 2 pagina's). De verkoopprijs van deze zakagenda is: € 4,50.

Een stap naar vrede (3) Garlough Brown, Sharon
voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 17,90
voorraad onbekend
€ 65,-
Gezinsstilleven Lagen, Gerjanne van
voorraad onbekend
€ 17,95
voorraad onbekend
€ 21,50

Titel: Even op een bankje aan de Regge
Ondertitel: Gedichten en verhalen
Auteur: Jan Slofstra
Uitgever: TT - najaar 2023
Druk: 1e druk
Genre: Verhalen en gedichten uit Rijssen
Type: Hardback
Bladzijden: 195
Illustraties: Ja
EAN: 9789083159836
NUR: 300

Burgemeester Jurgen van Houdt kreeg zaterdagmiddag 11 november 2023 het eerste exemplaar van het boek “Even op een bankje aan de Regge” overhandigd door oud-huisarts Jan Slofstra (83). Het boek werd onder grote belangstelling ten doop gehouden in 'n Koffiehook van het Bouwhuis van kasteel de Oosterhof.

Fictie
Slofstra heeft lange jaren veel non-fictie geschreven over de geschiedenis van Rijssen. Hij is de samensteller van het populaire Rijssense bijnamenboek “Woer ziej van”. Ook maakte deel uit van de schrijversgroep die de Canon van Rijssen opstelde en de succesvolle geschiedenisboeken Vensters op Rijssen deel 1 en 2. Daarnaast zat hij in de redactie van het historisch magazine Havezate Kroniek.

Bundel
Enkele jaren geleden verliet hij de Kroniekredactie om zich bezig te houden met fictief werk. Uit alles wat hij in zijn leven aan gedichten en verhalen heeft geschreven, maakte hij samen met zijn vrouw Janneke, die ook voor de foto's zorgde, een selectie voor de nu presenteerde bundel.

Artsen-schrijvers
In een toelichting legde Slofstra uit hoe gedichten onverwacht kunnen ontstaan, maar ook dat verzonnen literatuur niet direct een waarheidsgetrouw beeld geeft van de persoon van de schrijver. Hij adviseerde zijn gehoor vooral door die bril zijn boek te lezen. Hierna kwam collega-schrijver Gerrit Kraa aan het woord. In zijn presentatie plaatste hij de oud-medicus Slofstra, naast andere artsen die de schrijf- en dichtkunst beoefenden als Frederik van Eeden, Simon Vestdijk, Rutger Kopland en Vasalis.