Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tips

voorraad onbekend
€ 22,99

[l][b]Leanne Pots presenteerde DV donderdag 11 april om 16.00 uur in onze winkel haar nieuwe boek 'Je kent me toch'. !!

'Je kent me toch' van Leanne Pots is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem en het tweede deel in de serie Weidse liefde.

Tessa zorgt in haar eentje voor dochtertje Fien en een relatie staat niet op haar wensenlijst. Als ze wordt gevraagd een open dag voor de brandweer te organiseren, komt ze daar oog in oog te staan met Jurre, de jongen op wie ze vroeger verliefd was - en die haar hart brak.

Jurre werkt als vrijwilliger bij de brandweer en ziet de samenwerking wel zitten. Ondertussen doet hij er alles aan zijn vroegere fout te herstellen. Maar om Tessa's hart te veroveren, moeten er eerst heel wat muren worden afgebroken... En daar is vergeving voor nodig.

voorraad onbekend
€ 25,99

In de familiesaga 'Al mijn geheimen' vertelt Lynn Austin het verhaal van drie vrouwen die op zoek zijn naar geluk ten tijde van de Gilded Age. Wanneer haar man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, slikt Sylvia haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Als ze een goede, rijke echtgenoot voor haar vindt, hoeft er misschien wel niets aan hun welgestelde leefstijl te veranderen.

Sylvia's schoonmoeder Junietta heeft echter een heel ander leven voor haar schoon- en kleindochter in gedachten. Een leven ver weg van de verwachtingen van de maatschappij. Maar om deze droom een kans te geven, moeten Sylvia en Junietta eerst in het reine komen met hun pijnlijke verleden. Alleen door hun geheimen aan het licht te brengen, is er hoop op een toekomst die nog beter is dan ze ooit hebben durven dromen.

Lynn Austin wordt geroemd om haar historische romans, zoals 'Dochters van de kust' en 'Eva's dochters'. Ze is een echt familiemens en duikt voor haar verhalen graag in haar eigen familiegeschiedenis. Ze woont in het Amerikaanse stadje Holland, waar haar roman 'Anker in de storm' zich ook afspeelt. Van haar romans zijn in Nederland inmiddels meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

De Riessendrs en 't Tichelwoark Koster, Johan / Struik, Trudy / e.a
voorraad onbekend
€ 9,75

Rond 1830 waren er zo'n 25 tichelwerkjes in Rijssen, waarvan er in 1930 uiteindelijk vier overbleven.
Na tijden van bloei kwam uiteindelijk hun onvermijdelijke ondergang.
In 2005 sloot de laatste Rijssense steenfabriek haar poorten.

In dit kijk- en leesboek wordt hun geschiedenis verteld.
Bij het boek hoort een film over de steenbakkerijen die binnenkort in het Koetshuis wordt vertoond. In het boek is een QR-code opgenomen die toegang geeft tot een verkorte versie van de film op YouTube.

Hieronder een film over de 'Tichelwoarke' (steenfabrieken).

Werken van Zijn handen Dikkenberg, Bart van den
voorraad onbekend
€ 29,95
Hyperdordt Brink, Ds. Gert van den
voorraad onbekend
€ 16,90

In de Reformatie werd het Evangelie hervonden. Luther herontdekte wat geloof is, wat zekerheid is en hoe de Heilige Geest door de prediking werkt. Treffende citaten in dit boek laten dat zien.

In zijn eerdere boek "Dordt zoals je Dordt niet kende" verdedigt Van den Brink het aanbod van genade. In dit vervolgboek onderzoekt hij wat er in de kritische reacties gebeurt. Er blijkt nogal eens sprake van 'Hyperdordt': een eenzijdige interpretatie van de Dordtse Leerregels en van de herontdekking van de Reformatie.

Sommige bevindelijk-gereformeerde misvattingen hebben ook vroeger de kerk bedreigd. Hoe Luther, Brakel en anderen op die misvattingen reageerden, blijkt verrassend actueel. Het zal de lezer helpen om de kracht van de reformatorische ontdekking opnieuw te ervaren.

Dr. Gert van den Brink is universitair hoofddocent Historische Theologie en docent Filosofie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (UTA) en emeritus-predikant binnen de Hersteld Hervormde Kerk.
Dit boek werd in november 2023 gepubliceerd. Het is een vervolg op "Dordt zoals je Dordt niet kende".

voorraad onbekend
€ 29,95

Bindwijze: Paperback integraalband (Softcover met bindwijze van Hardcover)

voorraad onbekend
€ 23,95
Robbedoezen Lagen, Gerjanne van (Dr. J. Waterink)
voorraad onbekend
€ 14,95
voorraad onbekend
€ 79,95
Tim Keller Hansen, Collin
voorraad onbekend
€ 29,99
voorraad onbekend
€ 37,50
voorraad onbekend
€ 21,50

Titel: Even op een bankje aan de Regge
Ondertitel: Gedichten en verhalen
Auteur: Jan Slofstra
Uitgever: TT - najaar 2023
Druk: 1e druk
Genre: Verhalen en gedichten uit Rijssen
Type: Hardback
Bladzijden: 195
Illustraties: Ja
EAN: 9789083159836
NUR: 300

Burgemeester Jurgen van Houdt kreeg zaterdagmiddag 11 november 2023 het eerste exemplaar van het boek “Even op een bankje aan de Regge” overhandigd door oud-huisarts Jan Slofstra (83). Het boek werd onder grote belangstelling ten doop gehouden in 'n Koffiehook van het Bouwhuis van kasteel de Oosterhof.

Fictie
Slofstra heeft lange jaren veel non-fictie geschreven over de geschiedenis van Rijssen. Hij is de samensteller van het populaire Rijssense bijnamenboek “Woer ziej van”. Ook maakte deel uit van de schrijversgroep die de Canon van Rijssen opstelde en de succesvolle geschiedenisboeken Vensters op Rijssen deel 1 en 2. Daarnaast zat hij in de redactie van het historisch magazine Havezate Kroniek.

Bundel
Enkele jaren geleden verliet hij de Kroniekredactie om zich bezig te houden met fictief werk. Uit alles wat hij in zijn leven aan gedichten en verhalen heeft geschreven, maakte hij samen met zijn vrouw Janneke, die ook voor de foto's zorgde, een selectie voor de nu presenteerde bundel.

Artsen-schrijvers
In een toelichting legde Slofstra uit hoe gedichten onverwacht kunnen ontstaan, maar ook dat verzonnen literatuur niet direct een waarheidsgetrouw beeld geeft van de persoon van de schrijver. Hij adviseerde zijn gehoor vooral door die bril zijn boek te lezen. Hierna kwam collega-schrijver Gerrit Kraa aan het woord. In zijn presentatie plaatste hij de oud-medicus Slofstra, naast andere artsen die de schrijf- en dichtkunst beoefenden als Frederik van Eeden, Simon Vestdijk, Rutger Kopland en Vasalis.

Levenswijs Vergunst, Ds. A.T.
voorraad onbekend
€ 14,95

Komt DV 13-9-2023 weer binnen!

Een stap naar vrede (3) Garlough Brown, Sharon
voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 13,95
voorraad onbekend
€ 22,50
voorraad onbekend
€ 23,99