Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Intocht

Poot, Ds. Henk

Prijs: € 18,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789083355054
Auteur(s) : Poot, Ds. Henk
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Verschenen : September 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 468
Afmetingen : 242 x 172 x 42 mm
Gewicht : 797 gram
Beschrijving

Paulus verkondigt het evangelie op de drempel van de Gods koninkrijk. Hij weet zich door Jezus zelf geroepen om nu ook de heidenen het goede nieuws te brengen en hen uit te nodigen tot de eeuwenoude gemeente van God.Als apostel van de heidenen schrijft hij zijn brief in de eerste plaats aan de niet-Joodse volgelingen van Jezus in het Rome van de wrede keizer Nero.
Die Romeinen zijn opgegroeid met het idee dat Rome het licht van de wereld is en dat bepaalt nog steeds hun houding. In de brief legt Paulus uit dat zij nu een nieuwe Meester gekregen hebben en wat dat betekent. Uitvoerig gaat hij in op de genade van God en van daaruit bespreekt hij ook de positie van Israël en corrigeert Paulus het gedrag van de Romeinen ten opzichte van zijn eigen zusters en broeders, het Joodse volk.

De Romeinenbrief is niet de eerste christelijke dogmatiek. Het is een brief geschreven vanuit een duidelijke missie en met een duidelijke boodschap. Door met geduld te luisteren naar wat Paulus bedoelt, horen we ook voor onszelf in onze tijd de stem van God in dit prachtige Bijbelboek.

Ds. Henk Poot (1955) is emerituspredikant van de PKN en als theoloog verbonden aan Christenen voor Israël. Hij begon als jeugdpredikant, werkte daarna bij de Koninklijke Marine en diende daarop meerdere Hervormde Gemeenten. Ook was hij vele jaren bestuurslid van het Evangelisch Werkverband. Hij schreef onder meer Christelijke Heidendom, Jozef een Messiaanse geschiedenis, De Knecht des Heren en Uittocht - het Johannesevangelie.

Velden met een * zijn verplicht