Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het Israël van God

ontwerp van een Israëltheologie

Ouweneel, Willem J.

Prijs: € 49,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789059991385
Auteur(s) : Ouweneel, Willem J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Gideon Academic
Verschenen : Februari 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 768
Afmetingen : 247 x 171 x 45 mm
Gewicht : 1438 gram
Beschrijving

Titel: Het Israël van God
Ondertitel: Ontwerp van een Israëltheologie
Auteur: Prof. dr. Willem J. Ouweneel
Uitgever: Gideon - begin 2019
Druk: 1e druk
Genre: Theologie
Type: Hardback
Bladzijden: 764
Illustraties: Nee
EAN: 9789059991385
NUR: 700

> Inkijkexemplaar

In dit supplement op zijn twaalfdelige Evangelisch-Dogmatische Reeks geeft dr. Willem J.Ouweneel zijn ontwerp van een 'Israëltheologie', dat is een christelijke leer aangaande Israël. Hij bespreekt de oorsprong, de plaats, de betekenis, het karakter, het doel en de toekomst van het volk Israël, zoals die geleerd worden in het Oude én het Nieuwe Testament.

De kerk heeft Gods plan met het volk Israël in de loop der eeuwen vaak niet begrepen. Met name de (nog altijd) wijd verbreide vervangingsleer ('De christelijke kerk heeft als volk van God op aarde de facto de plaats van Israël ingenomen') heeft Israël naar de kantlijn van de christelijke theologie geschoven. Juist deze misvatting wordt in dit boek op heldere wijze weerlegd.

Daarnaast bespreekt de auteur de relatie tussen Jezus en de Joden, de plaats van Israël in het Nieuwe Testament, de relatie tussen Kerk en Israël, het lijden van Israël, het huidige Israël en de Palestijnen, de verschillende visies op Israël in de eindtijd en het komende Messiaanse rijk. Heeft Israël afgedaan als volk van God of is er een huidig en toekomstig plan van God, niet slechts met individuele Joden, maar met Israël als volk, in zijn eigen land?

Prof. dr. Willem J. Ouweneel is emeritus hoogleraar filosofie en systematische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven/Heverlee) en is oud-docent van de Evangelische Theologische Academie (Zwijndrecht) en de Evangelische Hogeschool (Amersfoort).

Velden met een * zijn verplicht